Selamat datang ke Waddepak.blogspot.com . Check out our hot entries ;)

Friday, 20 April 2012

waddeNews-Kenyataan Rasmi Proton Berkenaan Kemalangan Pertama Proton Preve



We would like to address concerns regarding pictures of a damaged Proton Prevé circulating on the web.

At around 4.45pm yesterday, one of our sales advisors was involved in an accident while driving from Jalan Sentul towards Jalan Pahang in KL, when the Proton Prevé that he was driving hit a divider and landed awkwardly causing the lower arm to break.

While we’re happy to report that our sales advisor is unhurt, our test-drive unit, however, was damaged as a result of the accident. So, remember to buckle up and drive safe because accidents can happen – to anyone and to any car. –

Sunday, 15 April 2012

waddeCOOL - Skuter-skuter Yang Super Cool

Melayukini.net - Koleksi Motor Skuter Jepun (Menarik) | Skuter merupakan kenderaan unik yang tidak mempunyai fungsi gear manual. Semuanya adalah secara automatik. Bagi pengguna skuter, sememangnya bagi menggerakkan kenderaan mereka hanya perlu memulas minyak di bahagian kanan untuk mencapai gear satu sehinggalah seterusnya. Ibarat seperti menggunakan kereta automatik. Gambar di bawah ini adalah gambar koleksi motor skuter dari Jepun.
Melayukini.net - Jika dahulu, ramai orang mengganggap skuter hanya sesuai ditunggang oleh golongan wanita sahaja. Itu tidak benar. Skuter diminati semua golongan tidak kira tua atau muda, perempuan atau lelaki. Tetapi bagi golongan wanita, skuter adalah kenderaan yang sangat sesuai digunakan bagi wanita yang sentiasaberbaju kurung.


credit:Melayukini.net
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saturday, 14 April 2012

waddePIC-Gambar Lucah utk Malukan Parti Pas


Panas Panas....

taktau la apa motif gambar ni..
mesti ade maksud gmbar nih,,, sapa la yg busuk hati sgt...
p/s:makin lama makin kotor politik Malaysia nih... ishk3..

credit : dr miim.

waddeNews-Kerajaan dan Doktor bersekongkol Mandulkan Wanita Secara Paksa



Pemerintah Uzbekistan dilaporkan menjalankan program rahsia untuk memandulkan perempuan tanpa pengetahuan mereka dalam usaha untuk mengawal pertumbuhan populasi di negara bekas Kesatuan Soviet dengan majoriti penduduknya Muslim.

"Setiap tahun kami disajikan dengan rancangan," kata seorang Ginekologi dari ibu kota Uzbekistan, Tashkent, BBC News Online, Khamis, 12 April.


"Setiap doktor diberitahu berapa banyak perempuan diharapkan untuk diberikan alat untuk mencegah kehamilan, dengan ini ramai wanita yang akan dimandulkan."

Doktor menyatakan bahawa mereka sedang diperintah oleh kerajaan Presiden Islam Karimov untuk memandulkan wanita tanpa persetujuan mereka.

"Ada kuota. Kuota saya adalah empat wanita sebulan," tambah doktor yang tidak bersedia disebutkan namanya.


Doktor di kawasan luar bandar diminta untuk memandulkan lebih banyak perempuan. Dua sumber perubatan mengatakan kepada BBC bahwa beberapa Ginekologi diharapkan untuk memandulkan hingga lapan wanita setiap minggu.

"Sekali atau dua kali sebulan, kadang-kadang lebih kerap, seorang jururawat dari klinik tempatan datang ke rumah saya, cuba untuk menngajak saya ke rumah sakit untuk pembedahan," kata seorang ibu dari tiga kanak-kanak di wilayah Jizzakh.

"Sekarang ini percuma, tetapi kemudian anda perlu membayarnya, sehingga sekarang," kata jururawat itu kepada wanita tadi.

Seorang sumber Jabatan Kesihatan mengesahkan bahawa program pemandulan rahsia bertujuan untuk mengawal pertumbuhan penduduk Uzbekistan.

"Kita bercakap tentang puluhan ribu perempuan yang dimandulkan di seluruh negeri," kata Sukhrob Ismailov, yang menjalankan Expert Working Group, salah satu dari sangat sedikit organisasi bukan kerajaan yang beroperasi di Uzbekistan.

Pada tahun 2010, kumpulan itu mengumpulkan bukti bahawa sekitar 80,000 perempuan telah dimandulkan, suatu tuntutan yang tidak dapat disahkan.


"Ini sangat mudah untuk memanipulasi seorang wanita, terutama jika dia miskin. Anda boleh mengatakan bahawa kesihatannya akan bertambah buruk jika dia mempunyai anak lagi. Anda boleh mengatakan padanya bahawa pemandulan adalah cara yang terbaik baginya. Atau anda boleh melakukan pembedahan."

Uzbekistan, negara Asia Tengah yang paling padat penduduknya, mempunyai populasi 28 juta. Negara di mana Muslim membentuk 88 peratus daripada populasi penduduk, merupakan salah satu pengeluar kapas terbesar di dunia dan mempunyai petroleum dan mineral yang besar. Namun, pertumbuhan ekonomi perlahan dan kadar pengangguran tinggi.


Kumpulan hak asasi manusia telah lama menentang kerajaan Uzbekistan menekan kebebasan beragama sebagai sebahagian daripada kempen menentang ajaran yang dianggap ekstremisme.

Mimpi buruk yang sangat mengecewakan.


Adolat adalah salah satu wanita Uzbek yang dimandulkan tanpa persetujuannya.


"Saya selalu bermimpi mempunyai 4 anak, 2 anak perempuan dan dua anak laki-laki. Tapi setelah putri kedua saya, saya tidak boleh hamil lagi.", Tuturnya kepada BBC.


Ia ingat saat akan berjumpa doktor setelah melahirkan anaknya dalam pembedahan caesar. Dia sangat terkejut doktor mengatakan bahawa dia telah mandul.


"Saya terkejut saya menangis dan bertanya:" Tapi mengapa? Bagaimana mereka boleh melakukan ini? ", Tanyanya.


"Itu undang-undang di Uzbekistan," doktor itu menjawab.


Perempuan lain Uzbekistan mengalami pengalaman serupa.


Seorang ibu Uzbekistan mengatakan kepada BBC bahawa dia mengalami sakit misteri berbulan-bulan dan pendarahan teruk selepas kelahiran anaknya.

Setelah pemeriksaan USG, ia mendapati bahawa rahimnya telah tidak berfungsi lagi.


"Mereka hanya mengatakan kepada saya, 'Apa yang anda perlukan, lebih banyak anak? Anda sudah mempunyai dua'," katanya.

Pemerintah Uzbekistan menyangkal tuduhan itu, menggambarkan dakwaan itu sebagai fitnah dan tidak ada hubungan dengannya

Dalam jawapan bertulis kepada BBC, kerajaan mengatakan alat pencegah kehamilan secara pembedahan tidak meluas dan dilakukan hanya atas dasar sukarela.


Tetapi beberapa doktor yang meningkatkan jumlah pembedahan caesar sebagai bukti kepada program pemandulan di Uzbekistan.


"Peraturan digunakan untuk pemandulan Cesar sangat ketat, tapi sekarang saya percaya 80% wanita melahirkan melalui pembedahan caesar," kata seorang ketua pakar bedah di rumah sakit dekat ibukota.




"Hal ini membuatnya sangat mudah untuk melakukan pemndulan dan mengikat saluran peranakan."


Beberapa doktor dan pekerja perubatan mengatakan pemandulan paksa tidak hanya sebagai alat kawalan populasi tetapi juga jalan pintas untuk menurunkan kadar kematian ibu dan bayi.


"Ini adalah rumusan sederhana, sedikit perempuan yang melahirkan, sedikit pula daripada mereka yang meninggal," kata seorang pakar bedah.


P/s : Pembedahan caesar bermaksud Pembedahan Caesarean adalah pembedahan di mana pakar bedah akan membuat potongan pada perut dan rahim (uterus) agar bayi anda boleh dilahirkan. Pembedahan ini adalah biasa bagi wanita yang mengandung.

Tidak mustahil Malaysia juga akan berlaku seperti ini. Sekarang ini di hospital-hospital kerajaan kita pun sudah menggalakkan wanita-wanita yang baru lepas bersalin untuk merancang kehamilan mereka. Pil-pil perancang pun sudah di jual di farmasi-farmasi secara meluas. Galakkan memberi suntikan kepada ibu-ibu yang baru lepas bersalin pun sudah di amalkan di Malaysia.

Nabi SAW pernah bersabda, bahawa Baginda SAW berbangga dengan Ummat Islam yang ramai bilangannya. Ini adalah galakkan untuk Ummat Islam berkahwin dan meramaikan zuriat Ummat Islam. Wallahuaklam!




 Credit : halimislam

Friday, 13 April 2012

waddePIC- Koleksi Gambar Neelofa Yang Hot Dan Seksi




























trimas : kongsiBerita

waddeNews-Lahir Dari Ibu Yang Telah Meninggal 2 Hari


Seorang bayi yang lahir dari seorang ibu yang telah meninggal selama 2 hari membuat gempar dunia perubatan. Secara logik, bagaimana boleh? Mahmoud Soliman (29), ayah dari bayi ajaib ini tidak pernah membayangkan akan merasakan kesedihan yang bercampur aduk dengan kebahagiaan yang luar biasa.





Isterinya, Jayne Soliman (41) meninggal dunia akibat dysfunction otak memberikannya seorang bayi kecil yang cantik setelah Jayne divonis meninggal 2 hari sebelumnya dengan bantuan pembedahan caesar. Dalam masa kehamilannya, Jayne tidak merasakan apa jua masalah.






Namun ketika usia kehamilannya 25 minggu, ia merasakan sakit kepala dan sempat jatuh pengsan. Kemudian Jayne dilarikan ke Hospital Oxford. Setelah 2 jam berada di hospital, pasukan doktor mengesahkan bahawa nyawa Jayne Solaiman tidak dapat diselamatkan lagi. Pasukan doktor mencuba sedaya upaya dengan pelbagai cara dan dengan berbagai alat agar jantung Jayne tetap boleh berdenyut.





Walaupun usaha itu tidak dapat membantu nyawa Jayne, tapi usaha itu dilakukan bagi si bayi yang ada di dalam rahimnya agar dapat diselamatkan. Doktor juga memberikan 2 dos besar steroid sehingga jantung bayinya boleh berkembang dan selepas dua hari pasukan doktor bekerja keras akhirnya Aya si bayi ajaib itu boleh diangkat keluar melalui pembedahan cesar.





Setelah pasukan doktor berjaya mengangkat bayi dari rahim Jayne, si bayi kecil itu di letakkan di bahu ibunya untuk memberi mereka masa bersama sejenak kemudian Aya dibawa ke unit rawatan intensif. Nama Aya yang diberikan si ayah diambil dari bahasa arab yang bererti keajaiban. itulah nama yang ingin diberikan si ibu, Jayne, ketika dia masih hidup. 

credit : waddepak!!




waddeTips- 7 Fakta Payudara Wanita


Tujuh Fakta PAYUDARA Perempuan

Payudara merupakan salah satu bagian tubuh yang sangat berharga pagi setiap perempuan. Beberapa fakta menunjukkan selain melambangkan keindahan dan feminitas, payudara mampu membangkitkan hasrat seksual. Bahkan ada penelitian yang menyebutkan bahwa payudara adalah bagian tubuh perempuan yang paling dilirik laki-laki (silahkan baca artikelnya di sini).
Tidak dapat dipungkiri, masih banyak lagi fakta menakjubkan seputar payudara perempuan, yang sebelumnya mungkin tidak pernah diketahui. Berikut ini adalah tujuh fakta mengenai payudara wanita yang layak diketahui:

1. Payudara menjadi lebih besar saat terangsang
Serupa dengan penis, payudara perempuan akan membesar dan menjadi tegang saat terangsang. Hal ini berlaku pula pada puting payudara.

2. Berat rata-rata payudara perempuan sekitar 0,5 kg
Setiap payudara menyumbang 4-5 persen dari lemak tubuh. Oleh karena itu, 1 persen dari berat total tubuh seorang perempuan berasal dari lemak di payudara.

3. Payudara kiri biasanya lebih besar
Ini adalah fakta; bahwa ukuran dan bentuk kedua payudara perempuan tidak mungkin bisa sama. Demikian juga dengan puting payudara yang memiliki ukuran yang beragam satu sama lain.


4. Payudara bisa berubah bentuk
Diyakini bahwa posisi telungkup pada saat tidur dapat mengubah bentuk payudara. Disebutkan posisi tidur yang terbaik adalah dengan cara menyamping dan menggunakan bantal sebagai alas agar bentuk payudara tetap terjaga.

5. Puting payudara memiliki rambut halus
Perempuan juga memiliki rambut yang tumbuh pada buah dadanya, tepatnya pada area puting. Malah, komedo dan jerawat juga dapat muncul pada payudara perempuan.

6. Payudara tidak nyaman pada saat terguncang
Aktivitas fisik seperti aerobik, jalan kaki dan jogging dapat menyebabkan guncangan atau goyangan pada payudara. Oleh karena itu disarankan untuk menggunakan bra dengan ukuran yang tepat agar dapat meminimalkan gerakan.

7. Lebih dari 2 juta perempuan memiliki payudara palsu
Fakta ketujuh mengenai payudara perempuan adalah lebih dari 2 juta wanita memiliki implan payudara. Akan tetapi pada kenyataannya, tidak semua perempuan yang melakukan operasi payudara puas dengan hasil yang diperoleh.

credit: Budiawan Hutasoit

waddeTips- Trik SEO Untuk Naekkan Trafik Blog Anda


Entah macam mana tak boleh tdo punya pasal teman pun borak la dengan kawan lama teman dalam YM. Nak dijadikan cerita kawan teman pun bagi la tip untuk mantapkan traffic bagi para blogger. Yang betulnya teman ni tak kesah sangat tapi bila dah orang memberi tu kita kena la menerima. Ok malas nak bebel panjang jadi mari kita masuk ke sesi memasukkan kod untuk sesiapa yang berminat.

1.Ok mula-mula tu macam biasalah kan kena la login ke acc blog kekawan dulu.
2.Lepas tu kekawan terus kebahagian DESIGN .
3.Terus kekawan ke Tab Edit HTML.
4.Lepas tu tekan CTRL+F dan cari kod </body>
5.Lepas itu Copy  kod script seperti bawah :

       
 <b:if cond='data:blog.url != data:blog.homepageUrl'><script type='text/javascript'>
function autoLink(){
    this.keywdHref = new Object();
    this.add = function(keyword, href){
        if(keyword.substr(0,1) != &quot; &quot;){keyword = &quot; &quot; + keyword;}
        this.keywdHref[keyword] =  href;
    }
    this.createAnchor = function(){
        var objs = document.getElementsByTagName(&quot;div&quot;);
        for(var i=0; i&lt;objs.length; i++){
            var obj = objs[i];
            if(obj.className.indexOf(&quot;post-body&quot;)&gt;-1){
                var content = obj.innerHTML;
                for(var keyword in this.keywdHref){
                    var href = this.keywdHref[keyword];
                    var newstr = content.replace(keyword, &quot;&lt;a href=&#39;&quot;+href+&quot;&#39;&gt;&quot;+keyword+&quot;&lt;/a&gt;&quot;, &quot;gi&quot;);
                    obj.innerHTML = newstr;
                    content = newstr;
                }
            }
        }
    }
    this.startScript = function(){
        var onLoad = window.onload;
        window.onload = function(){
            if(onLoad){onLoad();}
            setTimeout(&quot;f.createAnchor()&quot;, 100);
        }
    }
}
</script>
<script type='text/javascript'>
var f = new autoLink();
f.add(&quot;FREE&quot;, &quot;http://waddepak.blogspot.com/&quot;);
f.startScript();
</script></b:if>


6.Selepas itu past kan semua kod script tersebut diatas kod </body> ( Jangan tertingal walau satu kod script tersebut )
7. Selepas itu kekawan boleh lihat tulisan berwarna pink ( FREE ) yang paling bawah tersebut . Gantikan lah dengan perkataan yang kekawan fikir banyak digunakan diblog kekawan semua .
8.Selepas tu kekawan nampak tulisan warna kuning ( http://waddepak.blogspot.com ) . OK gantikan dengan nama blog kekawan.

Jadi macam tu saja lah semoga berhasil untuk kekawan semua yer =)

credit : mindaberahi hihi

Thursday, 29 March 2012

waddeFAP - Kek - Kek Yang Seksi NSFW (6 Gambar)

Baru-baru ni admin merayau-rayau kat facebook dan bukak satu fanpage yang mendedahkan profile facebook penari tiang melayu yang disaman RM 25 ringgit tu. Untungla saman pun ada murah-murah. Lepas ni boleh buat lagi.Kat profile penari tiang tu admin jumpa kek-kek yang sexeh tak hengat..rupanya diorang ni memang agak gila seks..lolololl..



Tuesday, 28 February 2012

waddeTIPS - Naikkan trafik blog anda di rakanblog.com

gud monink uolls, hari ni i nk share tips sikit macamna nk naikkan trafik blog kite.. =)
Trafik ni sangat penting bagi blogger yang cari duit atau side income melalui blogging untuk tambahkan pageview mereka. Semakin banyak pageview,semakin suka syarikat iklan kat blog kita..dan semakin banyak mereka bagi income.. hehe nampak tak permainan die? cakap bnyak pon tak gune, meh sini i ajar uolls macamna nk up up kan trafik korg yg hidup segan mati tak mahu tu... hehe

1)1.first sekali..korang bukak website nih.. http://rakanblog.com
2.kemudian..korang cari benda alah 'register' nih..

3.Lepas korang klik akan keluarlah registration form..

Monday, 30 January 2012

waddeADS - Inginkan Trafik Yang Tinggi? Mari Sertai Forum BlackHat SEO

Anda suka blogging?Anda suka buat duit melalui blogging?atau anda nak buat duit melalui blogging?atau inginkan trafik yang tinggi untuk blog anda tanpa memaparkan entry2 lucah atau separa lucah?
mudah saje caranya!..Mai sini cek nak bagitau hangpa semua satu rahsia naa..tadaaa!!


Sertai Forum BlackHat SEO..kami akan berkongsi dengan anda taktik-taktik dan muslihat untuk mendapatkan trafik yang tinggi untuk blog anda..kalau anda bertuah mungkin juga dapat belajar teknik2 hacking..tapi ingat,kita belajar untuk mencegah..bukan menganiaya..macam belajar ilmu mencuri..untuk mengelakkan dicuri..caranya mudah..hanya register dan akan menjadi ahli forum secara percuma!ya..percuma!..mestilah percuma..ada ke join forum kena bayar..hahhaha..untuk sertai klik link ini..BlackHatSEO.com..atau klik banner diatas..

iklan ditaja oleh: 5yakiller

Saturday, 28 January 2012

waddeFACT - Ranking Universiti di Malaysia Bagi Tahun 2011

sumber:kringg
Admin tahu ramai antara pembaca (ramailah sangat kan) adalah pelajar universiti atau lebih umum lagi disebut IPT...tak pun budak2 sekolah lepasan SPM yg masih confuse nak masuk universiti mana..heheh..masuk la U mana2 pun dik..masuk U hebat tara mana pun kalau result bawah 2.75 tak berapa best jugek..huhuhu..
berikut adalah ranking universiti di malaysia..


1.Universiti Sains Malaysia
2.Universiti Teknologi Malaysia
3.Universiti Kebangsaan Malaysia
4.Universiti Putra Malaysia
5.University of Malaya
6.Universiti Malaysia Perlis
7.Multimedia University
8.Universiti Teknologi Mara
9.Universiti Malaysia Pahang
10.International Islamic University of Malaysia
11.Universiti Utara Malaysia
12.Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
13.Universiti Tenaga Nasional
14.Universiti Malaysia Sabah
15.Open University Malaysia
16.University of Nottingham Malaysia
17.Universiti Teknologi Petronas
18.Universiti Sains Islam Malaysia
19.Universiti Pendidikan Sultan Idris
20.Taylor’s University College
21.Universiti Teknikal Malaysia Melaka
22.Universiti Tunku Abdul Rahman
23.Universiti Malaysia Terengganu
24.Universiti Malaysia Sarawak
25.Universiti Tun Abdul Razak
26.Monash University Malaysia
27.Universiti Industri Selangor
28.Wawasan Open University
29.UCSI University
30.Curtin University of Technology Sarawak Campus
31.Asia Pacific Institute of Information Technology
32.International Medical University
33.Help University College
34.Tunku Abdul Rahman College
35.Al Madinah International University
36.Universiti Kuala Lumpur
37.National Defence University of Malaysia
38.Segi College
39.Universiti Sultan Zainal Abidin
40.Universiti Malaysia Kelantan
41.Limkokwing University of Creative Technology
42.KDU College
43.Selangor International Islamic University College
44.Sunway University College
45.Malaysia Theological Seminary
46.Malaysia University of Science & Technology
47.Olympia College Malaysia
48.Swinburne University of Technology Sarawak Campus
49.Malaysian Institute of Management
50.University of Malaya Medic

Ranking Universiti Malaysia di Peringkat Dunia

Monday, 23 January 2012

waddeADS - WAZZUB? Apakah?


Admin pun baru tahu pasal ni lepas diperkenalkan oleh lecturer-lecturer kawan admin..maknanya kawan admin yang perkenalkan setelah lecturer diorang perkenalkan kat diorang...faham kan?hahaa..
wazzub ni dikatakan sebuah website yang baru dibina untuk menyaingi google,yahoo,fesbuk n so on..so sekarang ni dia tengah nak cari user berdaftar ramai-ramai dan setiap user akan dibayar..susah nak percaya kan...xpelah..as long as tak keluar modal apa salahnye mencuba kan...
kalau korang punya rasa ingin tahu tu sangat kuat korang try la.


LEBIH 400 000 ORANG DI SELURUH DUNIA MEREBUT PELUANG KEEMASAN INI. KENAPA TIDAK ANDA TURUT SAMA MEREBUTNYA? BERTINDAK BIJAK. DAFTAR SEGERA DI

[SINI]

TIDAK ADA BAYARAN ATAU MODAL DIPERLUKAN. ANDA CUMA PERLU DAFTAR, KEMUDIAN CEK E MAIL ANDA. BUAT PENGESAHAN DAN DAPATKAN REFERALINK ANDA. WAZZUB SATU SERVER BARU YANG AKAN DILANCARKAN PADA BULAN APRIL NANTI MENJANJIKAN PERKONGSIAN PENDAPATAN DENGAN PENGGUNA YANG MENDAFTAR SEBELUM 9 APRIL INI. AYUH!! KITA REBUT PELUANG KEEMASAN INI.

http://signup.wazzub.info/?lrRef=b8add

PENTING : BILA DAH DAFTAR DAN SAHKAN E MAIL, MASUK KE LOGIN MEMBER AREA UNTUK DAPATKAN REFLINK DAN MENGETAHUI PERKEMBANGAN BILANGAN AHLI DALAM KUMPULAN ANDA.

Tuesday, 17 January 2012

waddeFAIL - Identiti Youtuber Pemfitnah Ustaz Azhar Idrus Terkantoi

Sebab itulah admin pesan jangan hina ulamak...kan dah kantoi...bila seseorang tu status dia ulamak yang diiktiraf bukan oleh diri sendiri..maka respect..biasalah ustaz2 berlainan pendapat..jangan la hang pi lagakan..apa hang ingat ustaz2 ni ikan laga kaa?

Macam Jet Li pon ada aku tengok muka mamat ni...

Sunday, 15 January 2012

waddeFACT - Spa Ular Di Israel (7 Gambar)

Korang pernah pergi mengurut tak?admin pernah pergi urut...urut belakang..banyak best woo..legaa..faktanya manusia urut lagi best daripada kerusi ogawa urut sebab admin dah pernah rasa dua-dua.Tapi ingat,bagi lelaki jangan menggatal-gatal nak berurut ngan amoi or sewaktu dengannya..risau jadi benda lain pulak..LOL..tapi moh kita lihat cara orang berurut kat Israel..puak yahudi ni camni ye cara mengurut diorang..binatang pun memang binatang simbol jahat ni..illuminati sungguh..LOL..



Friday, 13 January 2012

waddeFACT - Kitab Al-Quran Terbesar Di Dunia (10 Gambar)

Sejak kebelakang ni,umat manusia berlumba-lumba mencipta rekod di mata sesama manusia..tetapi tidak pula berlumba untuk melakukan amal kebaikan.Contohnya kita lihat pada pembinaan masjid..kerajaan berlumba-lumba membina masjid yang cantik-cantik.Tak tahulah tujuan untuk apa tetapi tidak pula mengajak dan menjadikan diri sebagai contoh untuk rakyat ikut penuhkan masjid.Yang terbaru ialah kitab al-Quran yang terbesar yang telah mula ditulis sejak lima tahun lepas dan telah disiapkan.Kitab ini mempunyai 30 kaligrafi berbeza dan ketinggiannya 7 kaki manakala lebar 10 kaki.Kitab ini sekarang berada di Afghanistan.Tapi besar-besar pun buat apa kalau tak baca dan kaji?just wondering..


waddeFACT - Sebab Wanita Lebih Cepat Nampak Tua Berbanding Lelaki



Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi tahukan anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri & ibu cepat nampak tidak menarik di mata anda?

1. Tahukah anda, jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar2 hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita, sekaligus mengelakkan kita gemuk.. tetapi kasihan kaum ibu ni, terpaksa makan laju2, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi si suami.. layan jer sambung makan, buat2 xdengar anaknya menangis. So, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan x sempat nak hadam betul2.

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yg akan menghabiskannya pulak. Sayang katanya... takut membazir. Membazir tukan amalan syaitan. Si suami pulak

waddeEDU - Salah Pegang Tetikus Boleh Menyebabkan Carpal Syndrome

Salah cara memegang mouse boleh menyebabkan tangan kamu dibedah tahu..bagi golongan yang dealing dengan komputer setiap hari perlulah mempelajari cara memegang mouse dengan betul.Berikut ialah beberapa gambar pembedahan pesakit carpal syndrome akibat cara memegang mouse yang salah..




Cara-cara Memegang Tetikus Dengan Betul
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh..waddehell