Selamat datang ke Waddepak.blogspot.com . Check out our hot entries ;)

Monday, 9 January 2012

waddeTIPS - Cara Mudah Ping Blog Ke Semua Group

Hasil daripada survey rakan-rakan blogger mahupun rakan-rakan di alam realiti,mereka telah mencadangkan admin buat satu entry untuk tips-tips blogging.Maklumlah bosan asyik tengok gambar je kata diorang.Maka apa salahnya kalau admin buat entry tutorial blogging kan walaupun memang dah banyak blog tutorial kat dunia ni..cuma tinggal nak Google je..haha.Takpe-takpe admin terima cadangan baik tu.Baiklah tips pertama kita pada segmen waddetips ialah cara untuk ping(lebih kurang macam pin la) ke semua group facebook sekaligus.Biasanya kita dok post satu-satu kan.Ni cara yang mudah dan pantas..                                                                                       



1.Baiklah penonton-penonton sekalian.Mula-mula,ambil dua biji telur anda sendiri dan simpan elok-elok sebab kita tak guna pun telur tu.Pertama sekali kita hanya perlu join group-group tak kisahlah group apa pon.Group bloggers ke..group gerakhas ke..group kaji selidik ke..asalkan group dalam facebook yang kita boleh post link entry kita.Nak contoh group tekan [SINI] .

2.Kemudian penonton-penonton di rumah sekalian,kita bukak [facebook developer] nih..klik sahaja link oren tu ye..

3.Kendian,akan keluar macam ni ye anak-anak..pay attention to ayat Get a Send Button


4.Lepas itu..kat ruangan URL to Send(?) ada dia tulis example.com kan..korang gantikan dengan link yang korang nak ping tu.Link tu link entry korang la..link entry blog waddepak ni boleh jugak.Nanti admin upah seposen satu link..nak?

5.Seterusnya..korang hanya perlu tekan butang send..itu kunci utama kepada pelajaran kita hari ini.Tanam dalam minda masing-masing ye adik-adik.Lepas tekan butang send akan jadi lagu ni..

6.Kerja seterusnya mudah..hanya tulis nama group tempat hangpa nak ping blog tu dan akan keluar autoselect...pilihla berapa banyak sekalipun..kat message tu suka hati la nak tulis apa..tulis admin waddepak hensem ke..bergaya ke..macho ke..pilih je salah satu okey..kemudian tekan butang send kaler biru tu ye..kalau keluar kaler lain tanggung sendiri..lepas hangpa ping ni..insyaAllah trafik meningkat..tak percaya sudaa..


credit to:Adasya

2 comments:

ada sya said...

:)

Alan Rizque said...

Terima kasih atas perkongsian ni..baru terasa mudah nak ping blog..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oh..waddehell